شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا با بیش از دو دهه تجربه موفق و با دراختیار داشتن مجموعه کاملی از دانش، توان، تجربه و تخصص و بهرمندی از کارشناسان و نیروهای مجرب، ضمن ارائه طیف وسیعی از خدمات تخصصی بازرگانی اقدام به تولید خیارشور شیشه با وزن های مختلف در سطح بین اللملی می نماید .
پوک شدن خیارشور اتفاق غمانگیزی است. بسیاری از افراد با صبر و حوصله و اشتیاق فراوان اقدام به درست کردن خیارشور میکنند اما در پایان به نتیجه دلخواه خود نمیرسند از این رو حس میکنند تمام زحمتهایشان بیهوده بوده است. پوک شدن و کپک زدن در خیارشور دو معضل بزرگ پس از درست کردن این محصول خوشمزه و محبوب میباشد. در این مطلب قصد داریم علتهای این اتفاق را بررسی کرده و بهترین و مناسبترین راه حلهای رفع این معضلات را در اختیار شما قرار دهیم. با مطالعه این مطلب میتوانید در پایان از درست کردن یک خیارشور سالم و مرغوب لذت ببرید. پس همراه ما باشید.
برخی از کارها مهمترین دلایل پوک شدن خیارشور هستند. ما این علتها را بررسی و راه حل آن را به شما خواهیم گفت.
خیار اصلیترین مواد اولیه در تهیه خیارشور است. در واقع بیش از ۷۰ درصد کیفیت خیارشور به کیفیت خیارها وابسته است. اگر خیارهای خریداری شده کیفیت لازم را نداشته باشند، خیارشور شما مرغوب نخواهد شد. یکی از علتهای پوکی در خیارشور، عدم رشد کافی خیارهاست. هر چقدر یک خیار کال باشد، احتمال پوک شدن آن بیشتر خواهد بود. برای جلوگیری از این مشکل، خیاری را خریداری کنید که قلمی، رنگ سبز پررنگ و کاملا رسیده باشد. همچنین اگر کپکی در خیارها وجود داشته باشد، همه چیز خراب خواهد شد. پیش از استفاده از خیارها مطئن شوید که کپک و خرابی در آن موجود نباشد.
همانطور که گفتیم دقت کردن در جزئیات برای تهیه خیارشور بسیار مهم است. یکی از علتهای اصلی پوک شدن خیارشور استفاده زیاد از نمک و سرکه در آب است. باید توجه داشته باشید که میزان نمک و سرکه در این محصول را نمی توان به صورت حدسی اضافه کرد. این کار یک قاعده مشخص دارد. در واقع طبق استاندارد تولید خیارشور برای هر یک لیتر آب، دو قاشق غذاخوری نمک و سرکه باید ریخته شود. زیاد شدن این مواد نتیجهای به جز پوکی یا کپکزدگی نخواهد داشت.
طبق تجربه، برای جلوگیری از پوک شدن خیارشور قبل از هر کاری ابتدا با یک چنگال خیارها را سوراخ کنید. این کار باعث میشود مواد به راحتی به جان خیار نفوذ کرده و از پوک شدن آن جلوگیری کند. هر چند این کار بیشتر تجربی است اما جواب داده است، امتحان کنید.
کثیف بودن و یا کپک زدگی در خیارها نه تنها باعث پوک شدن بلکه باعث خراب شدن خیارشور نیز میشود. توجه کنید قبل از ترشی انداختن خیارها، از سالم بودن آنها مطمئن شوید. خیارها را به خوبی بشویید. سپس یک ظرف شیشهای انتخاب کنید. باید توجه کرد که ظرفهای پلاستیکی یا فلزی مناسب این کار نیستند. ظرف شیشهای مورد نظر را به خوبی شسته و آبکشی کنید. سبزیها را به خوبی شسته و پاک نمایید. مراقب باشید هیچ گل و خاکی وارد ظرف ترشی نشود.
همچنین خودتان نیز از دستکش استفاده کرده یا دستان خود را به خوبی بشویید. بعد از ریختن مواد درون ظرف، درب آن را محکم بسته تا از ورود هوا به ظرف جلوگیری شود. ظرف را به هیچ عنوان رو به روی نور مستقیم خورشید قرار ندهید. مدت زمان باز و اضافه کردن خیارشور نیز بسیار مهم است. توجه کنید این زمان نه خیلی زود و نه خیلی دیر بلکه باید همه چیز به اندازه باشد. فلفل را به اندازه کافی اضافه کنید، تند شدن بیش از اندازه آب، خیار را پوک میکند.
آب خیارشور نباید زیاد خیلی سرد یا خیلی داغ باشد. مقداری آب ولرم، بدون املاح برای تولید خیارشور عالی است.
نکته مهم
در بسیار از موارد پوک شدن خیارشور مشکلی در خوردن آن ایجاد نمیکند. این اتفاق تنها از کیفیت کار میکاهد. خیارشورهای تو پر و ترد، لذت بیشتری هنگام میل کردن دارند. اما نکتهای که باید به آن توجه کنید، کپک زدگی است. کپک مانند یک ویروس عمل کرده و به سرعت در خیارشور پخش میشود. اگر مشاهده کردید محصول شما دچار کپک زدگی شده است، دیگر از آن استفاده نکنید.
مصرف خیارشور با کپک میتواند مسمومیتزا باشد و برای دستگاه گوارش مشکلاتی را ایجاد کند. به محض مشاهده کپک، محصول را دور بریزید. اگر هم میخواهید خودتان را از شر تمام این دغدغهها خلاص کنید، از خیارشورهای کارخانهای با برندهای مرغوب استفاده نمایید.
انبار محصولات در استان مازندران واقع در شهر ساری هست.