صادرات رب گوجه فرنگی ایرانی چی چی لاس از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و بیشترین صادرات رب گوجه به کشورهای عربی، روسیه و افغانستان صورت میگیرد.
با توجه به این که تولید انواع کنسرو و گستردگی مصرف صنایع غذایی کنسرو شده از اهمیت بالایی برخوردار است ، در سایر کشورها رب گوجه فرنگی صادراتی به بازارها و فروشگاهای مختلف غیر ایرانی راه پیدا کرده است .
بهترین رب گوجه فرنگی برای هر گروه از خریداران متفاوت است؛ مثلا برای برخی خریداران کیفیت رب گوجه مهم است و برای برخی دیگر قیمت ارزان اهمیت دارد. برای خریدارانی که به دنبال قیمت ارزان هستند، بهترین رب گوجه صادراتی، رب گوجه ای با بریکس ۱۶ تا ۲۰ است که به آن رب گوجه رقیق هم می گویند. به افرادی که کیفیت رب گوجه برای آن ها مهم است، رب گوجه با بریکس ۲۶.۵پیشنهاد می شود. به رب گوجه با بریکس بالای ۲۵، رب گوجه غلیظ می گویند.
از آنجا که رب گوجه جایگاهی ویژه ایی درغذاهای کشورهای آسیایی دار.
از جمله ویژگی های رب گوجه صادراتی می باشد.
با صادرات رب گوجه به عراق و مورد استقبال قرار گرفتن این محصول با کیفیت تقاضا برای تولید نیز بالا رفت.
در سال ۲۰۰۶ صادرات گوجه فرنگی تازه ، کمی بیش از ۶ میلیون تن بود و ۴,۸٪ تولیدات جهانی آن سال را تشکیل میداد.
سه کشورصادرکنندهٔ اصلی مکزیک ، سوریه و اسپانیا بودند.
مهمترین کشورهای صادرکنندهٔ گوجه فرنگی پردازششده در سال ۲۰۰۶ بهترتیب چین ، اتحادیه اروپا ، ایالات متحده آمریکا، شیلی و ترکیه بودند.
کشورهای واردکنندهٔ این نوع گوجه فرنگی در همان سال به ترتیب روسیه، ژاپن ،اتحادیه اروپا، مکزیک و کانادا بودهاند.