خیارشور یکی از مزهها یا چاشنیهای پرطرفدار در میان افراد است که هم در غذاهای نونی و هم در سالادها مورد استفاده قرار میگیرد. این مزه با افزودن نمک و سرکه هرچه تُردتر باشد، طعم دلپذیرتری دارد و به خوشمزگی غذاها میافزاید. گرچه درست کردن خیارشور کار سادهای است اما فوتوفنهای متعددی دارد که اگر رعایت نشود، موجب خراب شدن یا از دست رفتن خاصیت آن میشود. ارزش غذایی خیار شور در کنار خوشخوراک بودن، اعتبار آن را دوچندان میکند. در این مقاله به مرور این ارزشهای غذایی و مواد معدنی و ویتامینهای موجود در آن میپردازیم.
اگر به دنبال خیارشور با قیمت مناسب هستید باید بدانید که برند چی چی لاس، یکی از بهترین تولید کنندگان این محصول است.شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا با بیش از دو دهه تجربه موفق و با دراختیار داشتن مجموعه کاملی از دانش، توان، تجربه و تخصص و بهرمندی از کارشناسان و نیروهای مجرب، ضمن ارائه طیف وسیعی از خدمات تخصصی بازرگانی اقدام به صادرات خیارشور در وزن های مختف در سطح بین اللملی می نماید .
براساس پژوهشهای مختلف در سال ۲۰۱۸، هر ۳۵ گرم خیارشور دارای مواد مغذی به شرح زیر است:
باتوجه به این موارد و میزان آنها میتوان دریافت که ارزش غذایی خیارشور در مقایسه با مقدار کالری آن بسیار بیشتر بوده و به دلیل آنکه ماده اصلی آن در دسته سبزیجات قرار دارد، سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است. خیار مانند سایر سبزیها از مقدار بسیاری آب تشکیل شده و مقدار چربی و پروتئین آن خیلی ناچیز است. آبنمکی که برای درست کردن خیارشور به آن افزوده میشود، آب گیاه را کشیده و همین دلیل موجب بالا رفتن غلظت مواد مغذی و ارزش غذایی خیارشور میشود.
خیارشور را بهعنوان منبعی غنی از ویتامین K میشناسند که مصرف ۳۵ گرم از آن در طول روز، حدود ۱۱ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین میکند که این میزان برای یک فنجان خیارشور خردشده به ۲۳ درصد میرسد. ویتامین K مانع از لخته شدن خون در رگها شده و برای حفظ و استقامت استخوانها بهترین گزینه در میان مزهها محسوب میشود؛ چراکه به چرخش درآمدن مواد معدنی در بدن را بهبود میبخشد.
ویتامین A تاثیر زیادی در تقویت سلولها و میزان رشد افراد دارد. بنابراین در فرآیندهای مختلف از رشد سلولهای خونی تا سلامت و شادابی پوست، از اهمیت زیادی برخوردار است. این ویتامین در خیارشور به شکل کاروتنوئیدها بوده که آن را برای تقویت بینایی، سیستم ایمنی و سلامت دوران بارداری به افراد توصیه میکنند. مصرف حدود یک فنجان خیارشور خردشده معادل ۲۰۰ واحد بینالمللی ویتامین A است که ۱۰ درصد از نیاز خانمها و ۷ درصد از نیاز آقایان را برطرف میکند.
یکی از مهمترین ویتامینهایی که ارزش غذایی خیارشور را بالا میبرد، و برای سلامتی کل بدن مفید است، ویتامین C بوده که سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد و بدن را در مواجهه با بیماریها مقاوم میکند. حدود ۴.۵ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C با مصرف یک فنجان خیارشور خردشده تامین خواهد شد.
این گروه از ویتامینها برای سلامت پوست، مو و آرامش اعصاب بسیار مهم است که مقدار قابلتوجهی از آن را میتوان در ارزش غذایی خیارشور جستوجو کرد!
از دیرباز برای نگهداری بیشتر موادغذایی به آنها نمک اضافه میکنند. برای هر ۳۵ گرم خیارشور نیز حدود ۲۸۳ میلیگرم نمک لازم است که نیاز روزانه بدن انسان را تامین میکند. نمک از ترکیب دو عنصر سدیم و کلر تشکیل شده که سدیم نیز از مواد معدنی مهم و ضروری برای بدن بوده که اعصاب و ماهیچههای بدن بهویژه قلب را تقویت میکند و در تنظیم فشارخون موثر است. البته افزایش مصرف نمک به افزایش فشار خون منجر میشود که به همین دلیل نباید بیشتر از ۳۳۰۰ میلیگرم سدیم در روز مصرف کرد؛ چراکه ممکن است به غیر از بالا بردن ریسک ابتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی، احتمال بروز سرطان معده هم افزایش مییابد.
البته برای افراد ورزشکار که تمرینهای بدنی یا ورزشهای استقامتی انجام میدهند، از دست دادن الکترولیتهایی که در سدیم وجود دارند و توسط تعریق از دست میروند، خوردن خیارشور مفید خواهد بود.
کلسیم نوعی الکترولیت است که تکانههای الکتریکی را برای تحریک عضلات و اعصاب منتقل میکند. بنابراین برای تامین میزان قابلتوجه کلسیم روزانه میتوان از یک فنجان خیارشور استفاده کرد. با این میزان ۷ درصد از کلسیم موردنیاز بزرگسالان برای استحکام استخوانها و تقویت دندانها به بدن خواهد رسید.
پتاسیم برای کمک به حفظ اعصاب بسیار مناسب بوده و یک فنجان خیارشور خردشده به میزان ۵ درصد ارزش غذایی پتاسیم را دارد که میتواند گزینه خوشمزهای برای تامین این ماده معدنی محسوب شود.
از دیگر ارزش غذایی خیارشور میتوان به فیبر بالای آن اشاره کرد. برای دسترسی به منبع غنی از فیبر، مصرف سبزیها و خیارشور را در سبد خوراکیهای روزانه خود قرار دهید تا ضمن کمک به کاهش میزان کلسترول و قند خون و پایین آوردن خطرات ناشی از بیماریهای قلبی و دیابت، سیستم گوارشی بدن نیز تنظیم شود.
برای بالا بردن ارزش غذایی خیارشور، به برخی از انواع آن اندکی شکر اضافه میکنند تا عمل تخمیر حاصل از آن، منجر به تجزیه باکتریهای مفید و قندهای طبیعی شود. این روش تخمیر هم به ماندگاری خیارشور کمک میکند و هم برای سلامتی بدن مفید است. موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و تعادل رودهها را در دستگاه گوارش حفظ میکند. این فرایند موجب هضم بهتر غذا شده و مواد مغذی راحتتر جذب بدن میشوند.
البته به آن معنا نیست که خیارشورهای غیرتخمیری، خاصیت خیارشورهای تخمیرشده را ندارند. این ماده غذایی در هر شرایط خواص خیار، سرکه و ادویهها را بهخوبی به بدن میرسانند.
بدن برای مبارزه با رادیکالهای آزاد نیازمند آنتیاکسیدانهای طبیعی است که عمدتا در میوهها و سبزیجات وجود دارند. رادیکالها آزاد مواد شیمیایی ناپایداری هستند که در بدن شکل گرفته و مشکلاتی از قبیل بیماریهای قلبی و سرطان را ایجاد میکنند. یکی از منابع غنی برای تامین آنتیاکسیدان در بدن، خیارشور است. میوهها و سبزیجات نسبت به سایر مواد غذایی در مقابل حرارت استقامت بیشتری دارند و آنتیاکسیدانهای خود را بهخوبی حفظ میکنند. بنابراین ارزش غذایی خیارشور به دلیل بالا بودن میزان آنتیاکسیدان آن بسیار زیاد است و خوردن روزانه آن توصیه میشود.
خیارشور به دلیل دارا بودن ماده اصلی سرکه که برای ترش شدن استفاده میشود، از فواید بیشماری برخوردار است که یکی از آن خواص به کنترل قند خون کمک بهسزایی میکند.
مصرف خیارشور برای افراد ورزشکار از این جهت مفید است که به درمان کمآبی ناشی از تعریق و بودن در زیر نور خورشید کمک میکند و سدیم از دست رفته را به بدن برمیگرداند. همچنین برای اشخاصی که رژیم کتوژنیک میگیرند، برخورداری از سدیم برای تعادل الکترولیت بدن لازم است که این ماده در آب خیارشور نیز یافت میشود.
آب باقیمانده از خیارشور برای تهیه انواع ترشی مخلوط با ترکیبی از سبزیهایی مانند هویج، پیاز، آووکادو، چغندر و غیره بسیار مناسب است و به خوشمزهتر شدن آن کمک میکند. بنابراین توصیه میکنیم آب خیارشور را دور نریزید و ۱۲ ویژگی جالب آن را یاد بگیرید:
گرچه خیارشورهای خانگی میتوانند بسته به ذائقه افراد تهیه شوند، اما بسیاری از انواع خیارشور در بازار وجود دارند که که در طعمهای گوناگون بوده و با ارزش غذایی بالایی که دارند، موجب رضایت مشتری میشوند. محصولات چی چی لاس از این ویژگیها برخوردار بوده که با استفاده از مواد اولیه با کیفیت تولید میشوند و در اختیار مصرفکننده قرار میگیرند.
شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا توانسته، با بهکارگیری نیروهای مجرب و خطوط صنعتی با فناوریهای پیشرفته و بهروز، این محصول را فرآوری و بستهبندی کند و در وزن های ۲۰۰، ۴۸۰، ۶۸۰، ۱۵۰۰گرمی و قوطی ۸۰۰ و۴۰۰۰ گرمی توزیع نماید.
جهت اطلاع از قیمت نهایی این محصول و ثبت سفارش خود می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.