cropped-photo_2025-04-19_11-45-07.jpgcropped-photo_2025-04-19_11-45-07.jpgcropped-photo_2025-04-19_11-45-07.jpgcropped-photo_2025-04-19_11-45-07.jpg
    • رب چی چی لاس
    • همه مقالات
    • محصولات
    • درباره ما
    • گالری تصاویر
    • تماس با ما

    تلخی زدایی زیتون

    • صفحه نخست
    • همه مقالات
    • زیتون شور چی چی لاس
    • تلخی زدایی زیتون
    آبان ۱۳, ۱۴۰۳

    اغلب افراد از زیتون های کنسروی و یا فله استفاده می کنند. زیتون های کنسروی معمولا درشت تر هستند و با مواد نگه دارنده و نمک و سرکه طعم دار شده اند. زیتون های فله اما انواع و اقسام مدل ها و طعم ها را شامل می شوند و به روش های مختلفی مزه دار می شوند. بعضی ها زیتون شور را خودشان بازهم به شکل های مختلف مزه دار می کنند. ما در این مقاله روش گرفتن تلخی زیتون را به شما آموزش می دهیم. این نکات برای تمامی افرادی که بخواهند خودشان در منزل زیتون را به عمل بیاورند مفید است.

    شرکت صنایع غذایی خزر عصاره وارنا با بیش از دو دهه تجربه موفق و با دراختیار داشتن مجموعه کاملی از دانش، توان، تجربه و تخصص و بهرمندی از کارشناسان و نیروهای مجرب، ضمن ارائه طیف وسیعی از خدمات تخصصی بازرگانی اقدام به تولید ترشی زیتون در شیشه با ورن های مختلف در سطح بین اللملی نموده است . انبار این محصولات در استان مازندران واقع در شهر ساری هست.

    چگونه تلخی زیتون را بگیریم؟

    ابتدا به ذکر چند نکته کلی در باره زیتون می پردازیم. و سپس دو روش برای شور کردن زیتون آموزش می دهیم. زیتون بی هسته معمولا با دستگاه مخصوص هسته گیری می شود و شکل خودش را حفظ می کند. این زیتون برای تهیه زیتون پرونده یا تزئین سالاد و غذاهای فست فودی و داخل ساندویچ استفاده می شود. افراد کمی هستند که طعم تلخ زیتون را بپسندند. برای گرفتن تلخی زیتون باید آن را در آب نمک بخوابانید. بعد از گرفتن تلخی برای نگه داری زیتون نیز باید آن را در آب نمک بریزید. این آب نباید خیلی شور یا بی نمک باشد. بهتر است زیتون را در جای خنکی خارج از یخچال نگهداری کنید.

    شور کردن زیتون

    روش صنعتی و کشاورزی

    معمولا زیتون های سبز یا زیتون هایی که اندکی مانده تا رسیده شوند را برای مدتی در محلول های قلیایی می خوابانند تا تلخی گوشت آنها گرفته شود. سپس مدتی در آب می خوابانند و سرانجام در ظرف محتوی محلول کم نمک (مخلوط آب، نمک و سرکه) نگه می دارند یا اینکه از همان ابتدا فرآیند گرفتن تلخی را تنها با آب نمک انجام می دهند. این روال رایجی است که اغلب باغداران انجام می دهند و شما نیز می توانید در منزل همین کار را انجام دهید. منظور از محلول های قلیایی خوراکی (ترکیب آب و بی کربنات ها مثل جوش شیرین و آهک (که برای مربای بالنگ استفاده می شود) است.

    استفاده از سود

    در مورد زیتون استفاده از سود بسیار رایج است.  یعضی از زیتون ها ممکن است بعد از به عمل آمدن سیاه شوند. اگر زیتون پس از بیرون آوردن از قلیاب مدتی در معرض هوا قرار ‌گیرد، رنگش به سیاهی می زند. به همین دلیل حتی در فروشگاه ها نیز مقدار مورد نیاز زیتون را در ظروف درباز می گذارند تا همان روز به فروش برود. البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط می شود. این را با زیتون هایی که خودشان سیاه هستند اشتباه نگیرید. یکی از راه های گرفتن تلخی زیتون اضافه کردن سود سوزآور است.

     شور کردن زیتون

    ابتدا باید بر روی زیتون ها خراش ایجاد کنید. می توانید به شکل سنتی با یک سنگ تیز یا چاقو از ۴ طرف زیتون ها را بخراشید. هدف از این کار این است که آب به مرکز میوه نیز نفوذ کند. سپس زیتون های شکسته شده خوب شسته و درون ظرفی که حداقل دو برابر حجم زیتون گنجایش داشته باشد ریخته و سپس روی ظرف را با آب سرد پر کنید.

    به مدت ۱۰-۷ روز بطور مرتب هر صبح آب ظرف را تعویض کنید. در این حالت زیتون‌ها بطور نسبی تلخ زدایی می‌شوند. باید توجه داشت که ظرف آب و زیتون در آفتاب یا مکان گرم نگهداری نشود. در هر حال بهتر است زیتون در جای خنک اما خارج از یخچال بماند.

    ممکن است در این مدت یک هفته ای ببینید که کمی گندیدگی در زیتون ایجاد شده. برای بر طرف شدن این مساله کمی نمک اضافه کنید. سپس زیتون ها را به مدت ۳ هفته، داخل آب نمک غلیظ (۱۰-۱۲%) قراردهید. آب نمک بهتر است با آب جوشانیده و سرد تهیه شود و برای شور کردن آب بهترین گزینه سنگ نمک است.

    بهتر است از نمک ید دار استفاده نکنید. دقت کنید که زیتون ها باید کاملا زیر آب قرار بگیرند. می توانید از سبد پلاستیکی کمک بگیرید. هدف این است که زیتون ها کاملا در آب غوطه ور شوند. اگر این اصل را رعایت نکنید تمام سطح زیتون شما گندیده می شود.

    احتمال دارد که هفته دوم و سوم غلظت آب نمک کم شود. هر بار همان قدر دوباره آب نمک اضافه کنید. برای اینکه بخواهید این زیتون را نمک زدایی کنید می توانید از روش زیر استفاده کنید. ابتدا زیتون ها را از آب نمک خارج کنید و سپس به مدت دو شبانه روز در آب خالص قرار دهید. می توانید چندباری آب آن را عوض کنید. حالا زیتون ها را در محلول آب نمک رقیق تر، برای مثال ۳ درصد و سرکه ۳ درصد بریزید. زیتون شور خانگی شما آماده است!

    برای اطلاع از قیمت و خرید  این محصول با ما در ارتباط باشید .

    اشتراک گذاری
    0
    تیم تحریریه
    تیم تحریریه

    مطالب مرتبط

    فروردین ۲۸, ۱۴۰۴

    داستان یک زیتون؛ از باغ تا سفره با چی چی لاس


    بیشتر
    فروردین ۲۰, ۱۴۰۴

    چی چی لاس؛ طعمی اصیل از زیتون شور اصیل برای بازارهای جهانی


    بیشتر
    فروردین ۱۷, ۱۴۰۴

    طرز تهیه‌ ترشی فلفل هالوپینو چی چی لاس


    بیشتر

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ می باشد.
    طراحی و پشتیبانی: شرکت پویاپردازان