طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی و سنتی غلیظ در منزل آسان است . رب گوجه فرنگی یکی از پر مصرف ترین چاشنی های غذایی در سراسر جهان است که هم به عنوان طعم دهنده و هم به عنوان رنگ دهنده به انواع غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. رب گوجه فرنگی در آشپزی ایرانی هم از جایگاه ویژه ای برخوردار است و از رب گوجه فرنگی به عنوان چاشنی در اکثر غذاهای سنتی و اصیل ایرانی ( مثل خورش قیمه ، آبگوشت و … ) استفاده می شود.
ابتدا گوجه فرنگی ها را به خوبی بشویید سپس با یک کارد تیز به صورت ۴ قاچ یا دو تکه خرد کنید و در یک قابلمه بزرگ بریزید.
در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید و اجازه دهید آب گوجه فرنگی ها خارج شود که این کار باعث می شود پوست گوجه فرنگی ها به راحتی از گوشت شان جدا شود. البته چون حرارت زیاد است مراقب باشید گوجه فرنگی ها به کف قابلمه نچسبند.
قابلمه را از روی حرارت بر دارید ، سپس یک توری سیمی با سوراخ های ریز روی یک قابلمه دیگر قرار دهید، سپس گوجه فرنگی ها را با فشار دست روی توری فلزی صاف کنید.
توجه داشته باشید که فقط باید گوشت و آب گوجه فرنگی ها از توری رد شود ، زیرا رد شدن پوست یا تخمه های گوجه فرنگی باعث می شود رب شما خیلی زود کپک بزند و خراب شود ، پس با دقت گوجه فرنگی ها را صاف کنید.
محصولات چی چی لاس
قابلمه حاوی گوجه فرنگی را روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ شود ، پس از اینکه رب گوجه فرنگی کمی غلظت پیدا کرد نمک را اضافه کنید و با رب مخلوط کنید.
اگر خط روی رب گوجه فرنگی خیلی سریع پر شد رب شما به غلظت کافی نرسیده است و باید مدت بیشتری روی حرارت بماند تا غلیظ تر شود.
رب گوجه فرنگی زمانی که کمی غلیظ شد باید متداوم هم زده شود زیرا احتمال ته گرفتن آن زیاد می شود و مراقبت بیشتری نیاز دارد.
در این مرحله باید خیلی مراقب باشید تا رب شما نسوزد زیرا سوختن رب باعث بد طعم شدن رب شما خواهد شد. پس از اینکه رب گوجه فرنگی به غلظت رسید روغن مایع را اضافه کنید و خوب با رب مخلوط کنید تا رنگ رب درخشان تر شود.