تعریف بریکس رب گوجه فرنگی عبارت است از نسبت مواد محلول داخل رب گوجه فرنگی که بدون در نظر گرفتن نمک، محاسبه میشود.
برای محاسبه درجه بریکس رب گوجه فرنگی، از دستگاه رفراکتومتر استفاده میشود.
بریکس از اصلی ترین پایه های تهیه رب گوجه فرنگی است و هم برای تولید کننده و هم برای مصرف کننده اهمیت دارد و درصد غلظت رب گوجه فرنگی را نشان خواهد داد. بریکس رب گوجه فرنگی را میتوان به مقدار کل مواد جامد محلول در آب گفت و با وسیله ایی به اسم رفراکتومتر اندازه گیری میشود.
یکی از مهمترین پارامترهای فیزیکی که باید برای سنجش کیفیت رب گوجه مورد ارزیابی قرار گیرد، شاخص بریکس رب گوجه فرنگی است.
این شاخص در واقع بیانگر میزان غلظت رب گوجه فرنگی است.
در واقع هر چه بریکس رب گوجه فرنگی بالاتر باشد محصول رب، غلیظتر خواهد بود.
هر چقدر گوجه فرنگی شیرین تر باشد بریکس بالاتری دارد.
و هرچه بریکس گوجه فرنگی بیشتر باشد رب گوجه فرنگی به دست آمده کیفیت بهتری دارد.
بریکس انواع بسته بندی رب گوجه فرنگی به شرح زیر است :
در اکثر مواقع ربهایی که در خانه و به دست تولید کنندگان غیرمتخصص تولید میشود چون بیش از حد حرارت می بیند خواصیت آنتیاکسیدانی اش را از دست میدهد و دیگر جز مواد مغذی حساب نمی شود پس بهتر است از ربهای کارخانهای استفاده کنید.