• تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ورود انواع ویروس ها
• درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماری روماتیسم
• هضم بهتر غذا و تقویت سیستم گوارش
• درمان دل دردهای طولانی و رفع یبوست
• درمان چاقی و کمک به کاهش وزن با مقدار فیبر بالا
• افزایش جریان گردش خون و تقویت سیستم قلبی و عروقی
• درمان سنگ کلیه و ناراحتی های مربوط به مثانه
• پاکسازی بدن و تقویت کبد
• درمان سرطان پروستات
• کمک به افزایش باکتری های روده و در نتیجه حفظ سلامتی روده
• جلوگیری از لخته شدن خون
• برای کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه
• افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان
• برای بسته شدن منافذ باز پوستی
• افزایش جذب اکسیژن از طریق پوست
• جلوگیری از علائم پیری و جوانسازی پوست
• جلوگیری از ریزش و خشکی مو
• حفظ رطوبت در مو
• جلوگیری از پوسته پوسته شدن پوست سر
گوجه فرنگی (tomato) از خانواده بادنجان سانان و تیره سیب زمینیان است که بومی آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی می باشد. این گیاهان به صورت خودرو و علفی هستند که میوه های کوچک سبز رنگی دارند. گوجه فرنگی در حالت نارس دارای سمی با نام سولاتین است که مصرف آن برای سلامتی خطر دارد و در نتیجه باید از این میوه در زمان رسیدن کامل استفاده شود.
از طرفی میوه گوجه فرنگی دارای یک آنتی اکسیدان قوی به نام لیکوپن است که می تواند از بروز انواع مختلف بیماری ها و پیری زودرس در بدن جلوگیری کند.
رب گوجه فرنگی نیز محصولی است که به طور کامل بر پایه استفاده از گیاه گوجه فرنگی تهیه می شود و در فرآیند تولید آن حرارت کمی که داده می شود باعث راحت تر جذب شدن لیکوپن به بدن می شود.
گوجه فرنگی به تنهایی دارای ۹۵% آب و ۵% کربوهیدرات و فیبر است. همچنین مقادیر زیادی ویتامین های A، C، K و ویتامین های خانواده B و مواد معدنی نظیر پتاسیم، منگنز، مس، فسفر و منیزیم دارد. بنابراین رب گوجه فرنگی نیز شامل تمامی این املاح و مواد مغذی می شود. ترکیبات رب گوجه فرنگی به شرح زیر می باشد:
• ویتامین C
• ویتامین A
• ویتامین های خانواده B (B1,B2,B3,B5)
• فسفر
• کلسیم
• اسید فولیک
• آهن
• بتاکاروتن
• فیبر
• سدیم
• گوگرد
• مس
• روی
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی دارای کالری نسبتا کمی می باشد و تقریبا کمتر از ۱۴ کالری دارد. از طرفی دیگر همین میزان رب گوجه فرنگی هیچ نوع چربی ندارد ولی میزان ویتامین A بسیار زیادی را شامل می شود که در حدود ۲۲۴ واحد است. همچنین یک قاشق رب گوجه فرنگی دارای ۳.۵ میلی گرم ویتامین C است که برای این حجم مقدار بسیار زیادی می باشد.
میزان آهن موجود در یک قاشق غذاخوری از رب گوجه فرنگی در حدود ۵ میلی گرم است و میزان لیکوپن در نصف فنجان رب گوجه فرنگی ۳۰ میکرو گرم می باشد.
در بازار دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانه ای موجود است که برای تهیه رب از هر دو نوع می توانید استفاده کنید. از گوجه فرنگی محلی، میزان رب کمتری به دست می آید ولی باعث می شود که رب کپک نزند و ماندگاری بیشتری داشته باشد.
گوجه فرنگی گلخانه ای قیمت بالاتری دارد ولی میزان رب حاصل از آن بیشتر است. غالبا به ازای هر ۱۰۰ کیلوگرم گوجه فرنگی گوشتی و آبدار بین ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم رب به دست می آید.
برای حفظ بهتر و افزایش مدت زمان ماندگاری، بهتر است که رب گوجه فرنگی را داخل یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی درون یخچال و فریزر قرار دهید. استفاده از ظرف های فلزی برای نگهداری رب گوجه فرنگی توصیه نمی شود زیرا باعث تجزیه و خرده شدن فلز می گردد.
از طرفی در زمان استفاده از رب گوجه فرنگی حتما با یک قاشق خشک و بدون رطوبت این کار را انجام دهید زیرا وجود مقداری رطوبت باعث فاسد شدن و کپک زدن رب گوجه فرنگی می شود.
در صورت بروز کپک زدگی می توانید ناحیه ای که دچار فساد شده را بردارید و از بقیه محتویات استفاده کنید. البته میزان کپک زدگی و فساد نباید زیاد باشد.