تهیه رب گوجه صنعتی در کارخانه مراحل مختلفی دارد، به طور کلی رب گوجه فرنگی به دو صورت خانگی و کارخانه ای تولید می شود.
گوجهفرنگی میوهای ارزشمند است که اولین بار در آمریکا شناخته شد.
این میوه قبل از رسیدن نارس بوده و حاوی مادهای سمی به نام (سولانین) است که مصرف آن خطرناک است.
این میوه پس از آن که رسید، قرمز و آبدار شده و فاقد سولانین و قابل مصرف میشود.
در واقع نوعی آنتی اکسیدان به نام (لیکوپن) مسئول ایجاد رنگ قرمز در گوجهفرنگی است، که میتواند با رادیکال های موجود در بدن مبارزه کند.
و همچنین گوجه فرنگی مورد استفاده برای رب را از انواعی که دارای:
رب گوجهفرنگی خمیری غلیظ است که در آشپزی از آن استفاده میشود. برای تهیه رب گوجه صنعتی، بعد از گرفتن دانهها و پوست گوجهها آنها را برای چندین ساعت با حرارت غیر مستقیم میپزند. سپس از غلظت آن کم کرده و دوباره محصول را میپزند تا یک کنستانتره غنی به دست بیاید. درجه حرارت پایین و حرارت غیرمستقیم در تولید رب گوجه صنعتی در مقایسه با حرارت بالا و کنترل نشده در تهیه رب خانگی باعث کیفیت بهتر رنگ و افزایش میزان لیکوپن در رب گوجههای کارخانه ای میشود.
شرکت خزر عصاره وارنا به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان رب گوجه در منطقه می باشد که در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است.